Texels Kookboek - Butterscotch truffels

Ingrediënten
125 gr melkchocolade 30 gr roomboter 2 eidooiers 2 eetlepels poedersuiker
100 gr rietsuiker 15 gr roomboter

Hulpmiddelen
kom pan bakpapier of marmeren plaat suikerthermometer blender

Voorbereiding

Bereiding

In een pan 25 ml water met 100 gr rietsuiker en de boter aan de kook brengen. Voor het koken een maal goed omroeren. Zodra het mengsel transparant, vloeibaar en lichtbruin is, de pan van het vuur nemen. (De suikerthermometer geeft dan 149 graden Celcius aan en de stroop is in het kraakstadium)

Het mengsel direct op het bakpapier schenken en laten afkoelen.

In stukken breken en (in de keukenmachine) tot kleine stukjes hakken 40 gr gehakte butterscotch door het chocolademengsel roeren.

Het mengsel 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Ronde truffels vormen en door de rest van de butterscotch rollen.

Koel bewaren

Serveertip

Soort gerecht: Aantal personen: Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!